Niels Rahbæk

Niels Rahbæk

Billedkunstner

Gennem 40 år har jeg været eksperimenterende billedkunstner og arbejder professionelt i alle materialer, med alle typer kunstnerisk udsmykning fra simple illustrationer til komplekse totaludsmykninger. Jeg udstiller tegninger, malerier og skulpturer på gallerier og museer, og sideløbende med det udfører jeg udsmykninger for offentlige og private virksomheder som Århus Kommune og GRUNDFOS. Siden 2013 har jeg været knyttet til Den Gamle By i Århus som konceptuel ideudvikler og producent af analoge og digitale udstillinger. Jeg underviser på højskoler i kreative og kunstneriske samarbejdsprojekter for familier, samt laver kunstneriske udsmyknings workshops for børn og voksne. Tidligere har jeg arbejdet som legetøjsdesigner hos LEGO.

Iværksætter

I samarbejde med Carsten Møller har jeg opfundet og produceret FACE:IT, et pædagogisk samtaleværktøj om følelser. Jeg tager mig af grafik og formgivning, og Carsten Møller det pædagogiske arbejde. Vi præsenterede FACE:IT i programmet “Løvens Hule” på” DR, som støttede initiativet finansielt, så vi kunne komme i gang med produktionen. I dag bruges FACE:IT som pædagogisk samtaleværktøj i vuggestuer, børnehaver og skoler. I specialpædagogiske forløb for børn med udfordringer som Autisme og ADHD, af terapeuter, psykologer og sygeplejersker.

Jeg er født i Herning, og er i dag jeg bosat i Aarhus, hvor jeg også arbejder fra. Jeg er uddannet Teknisk Assistent (bygge og anlæg), Socialpædagog, Billedkunstlærer og Kunsthistorie student fra Århus Universitet.

I projektet ”Da Bo mistede sin far” står jeg for alt det illustrative arbejde.