Film 2. Da Bo mistede sin far

Indhold:

I filmen bliver Bo hentet af sin mor. Hun er ikke, som hun plejer. Da de kommer hjem og går ind på Bos værelse, fortæller moren, at Bos far er død. Bo bliver rigtig ked af det og kan slet ikke forstå det. Han mærker, hvordan hans krop reagerer, og også at han helt mister kontakten til den. Bos mor er ved ham hele tiden og støtter ham, indtil han er så træt, at han falder i søvn. Da han vågner næste morgen, har han helt glemt, at hans far er død. Da han kommer i tanke om det, bliver han ked af det og græder. Hans mor kommer ind igen, og Bo har en masse spørgsmål. Moren svarer så godt hun kan, og det giver Bo mere ro.

Opmærksomhedspunkter:

Dødsfaldet kan komme som et chok for barnet. Hvis dette chok sætter sig i kroppen, kan det medføre, at barnet ikke accepterer dødsfaldet. Hvis barnet bliver i fornægtelsen over længere tid, kan det sætte sorgprocessen i stå. Barnet kan svinge mellem accept og fornægtelse, og det er helt naturligt. Hvis det over længere tid kun er fornægtelse, kan det være en god ide at søge professionel hjælp, så traumet kan bearbejdes og barnet kan komme videre i sin sorgproces.  

Intro og arbejde med filmen:

”Nu skal vi se en film om ”Da Bo mistede sin far”. Den handler om, hvordan han får det at vide, og hvordan han reagerer.”

Spørgsmål, som kan stilles efterfølgende:

Hvad syntes du om filmen?

Er der noget som er mærkeligt/noget du ikke forstår?

Hvordan reagerer Bo? Har du selv oplevet, at din krop har reageret på noget?

Hvordan ville du fortælle det, hvis du var moren?

Er der noget du ville spørge om, hvis du var Bo?

Hvad tror du der sker, når man er død?        

Aktiviteter:

Tegne, skrive, bygge i Lego

Hvad handlede filmen om?

Hvad tror du der sker, når man dør?

Hvis I har FACE:IT, så lav en film om at miste. Kan indsættes på hjemmesiden.